Moderaternas riksdagsledamot Maria Abrahamsson har sedan tidernas begynnelse levererat ett antal märkliga uttalanden om allt och ingenting. Känner du att det finns härligare saker att göra än att gå igenom Maria Abrahamssons twitterhistorik denna varma sommardag, så frukta ej - Alliansfritt Sverige har samlat de 9 konstigaste sakerna Maria Abrahamsson kläckt ur sig.
 

1. Agenda borde inte rapportera om kravallerna i Husby

Efter Agendas reportage om kravallerna i Husby 2013 behövde en eller två fötter sättas ner. På Twitter uttryckte Abrahamsson stor oro över att uppmärksamheten skulle kunna inspirera "hopplösa" till att själva ta till våld. Hon tillägger även att det skulle kunna vara SVT:s avsikt med hela tjotabaletten, en public service-kanal lär ju inte ha något större intresse av att upplysa allmänheten om vad som äger rum där borta i förorten? Skärmavbild 2014-07-09 kl. 11.06.55

2. Priserna på hunddagis gör riksdagsledamöter till låginkomsttagare

Som den moderna och hippa politikern Maria Abrahamsson är, så använder hon självklart även sin blogg som ett naturligt kommunikationsmedel. Där lyfter Abrahamsson ofta många viktiga frågor, och ickefrågor, samt grubblar över livets stora frågetecken - exempelvis om personer som tjänar 36 325 kronor i månaden bör räknas som höginkomsttagare.
Nej, inte ens om man – som jag – bor i Stockholm, har en helt ordinär bostad som kostar 10 000 kr i månaden, handlar dyr mat på Konsum, betalar smärtsamt mycket i månaden för hunddagis (obs att jag själv tråkigt nog inte har hund!) samt pungar ut med mer än riksgenomsnittet för kollektivtrafik och hårfrisering (500 spänn för en simpel klippning), då är man ingen höginkomsttagare bara för att inkomsten närmar sig 37 000 kronor i månaden före skatt. Nej, knappast ens om man tjänar nästan 60 000 i månaden – före skatt – som jag gör som riksdagsledamot. Det är dyrt att bo och leva i huvudstaden, kort sagt.
 

3. Marxisterna som hatar Reinfeldt frigavs

I en tid då de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson hyllas som hjältar, så väljer Maria Abrahamsson att se situationen ur en annan vinkel.
 Mediefokus i dag har i stället handlat om Etiopiens frigivning av de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt är på väg hem, och regeringen Reinfeldt hyllar deras mod, det är så vi borgerligt sinnade fungerar.
438 dagar i etiopiskt fängelse, men äsch - om det är några som ska ha beröm och applåder så är det väl regeringen Reinfeldt! Applause

4. Bartenderavdraget impopulärt pga media

När Abrahamsson fick frågan om hon kan förstå att det sticker i ögonen på folk, när de hör att RUT-avdraget kan användas i exklusiva stockholmsförorter för att blanda drinkar, väljer hon att fokusera på den mediala uppmärksamheten och den obefintliga skillnaden mellan en alkoholhaltig dryck och en smoothie.
Jag kan förstå det, eftersom media är tjänstvilliga att sätta den bilden både i radio och tv. Människor måste ju själva få bestämma vilka tjänster de vill köpa,, jag tror att människor utanför den här studion förstår detta. Varför ska vi politiker säga att du får köpa tjänster för att koka potatis eller göra en sås, men inte blanda en en drink, eller en smoothie eller något annat? Ni lägger era ideologiska aspekter på det här. Jag tycker människor ska få bestämma själva.  
 

5. Gransking av makten = Putin-tv

Skärmavbild 2014-07-10 kl. 12.25.46  

6. Viktigt att fångar mår psykiskt dåligt

En undersökning som kriminalvården gjort visar på att de som sitter i våra svenska fängelser, förutom att de har en låg socioekonomisk status, även mår psykiskt dåligt. Då det svenska rättssystemet är uppbyggt som så att landets fångar en dag ska kunna komma ut som laglydiga medborgare och bli en del av samhället, så är det givetvis ett problem om fångvården drar ner landets interner i en psykisk depression. Maria Abrahamsson är av en annan uppfattning. 2014-07-10-08-34-26-b65e  

7. Väver in kritik på ett nytt sätt

Såhär uttalar sig Abrahamsson om Aftonbladets ledarskribent Katrine Kielos i ett blogginlägg strax efter Kielos sommarprat i P1.
Det händer sällan, för att inte säga aldrig, att jag imponeras av någon som är yngre än vad jag själv är. Statsministern och finansministern möjligen undantagna. Men så händer det. Katrine Kielos fyller 30 år i oktober i höst och jag har förut varit rätt skeptisk till henne, en bröstputande och lillgammal besserwisser har jag tänkt.
Jaså, det har du tänkt?

8. Lundsberg stängdes pga klasshat

Kränkningarna, mobbningen, våldet och strykjärnen sades ligga till grund för Skolinspektionens beslut att stänga ner Lundsbergs skola.
Och som Thomas Nordegren försiktigt antydde i Nordegren & Epstein i P1  (där även jag medverkar) kan det finnas ett stänk av klasshat i Skolinspektionens beslut.
Man ska inte sparka på den som ligger, inte heller på den som sitter på punschverandan.

9. Har en svajig demokratidefinition

Tankesmedjan i P3 ställde pest-eller-kolera-frågor till allas vår Maria Abrahamsson:
Vilken stat tycker du är mest demokratisk – Hitler/Görings Nazityskland eller Kuba? ”Om du med demokratisk menar demokratiska val så… Vi vet ju alla att Hitler blev demokratiskt vald.”
Hitler blev alltså vald först, sedan grundade han Nazityskland. Där var det min själ inga val. Sedan bör nog demokratibegreppet innefatta lite mer än bara allmänna val.

10. Vikthånar Isabella Lövin och Åsa Romson 

maria Sätter punkt där.