En omtalad figur här på Alliansfritt är Bo Frank, politisk performanceartist och sporadiskt kommunalråd i Växjö. Han har gjort alla möjliga spårade grejer -- bland annat på sin blogg, som han skevt nog kallar Bo Franks dagbok.

Alliansfritt presenterar: 10 skäl att tro att Bo Frank i själva verket är ett kommentarsfält
 1. I ett blogginlägg som är fascinerande verklighetsfrånvänt har Frank gett sig in i årets julvärd- och julkalenderdebatt. Han påstår bland annat att en julkalender aldrig skulle skildra “en av de vanligaste familjetyperna”, men de senaste årens julkalendrar i SVT har ju handlat om kärnfamiljernas kärnfamiljer?

 2. 2013 stoppade han att en romsk flagga skulle hissas på romadagen, med anledningen att det inte går att “hissa en flagga för varje folkgrupp någon tycker synd om”.

 3. Funderar på det fantastiska med noll invandring. Fast han vet att det är ”förbjudet”... Ändå bloggar han som politiker om det.

 4. Finansierar skattesänkningar med färre skoldagar. Helt rimlig prioritering, vad är utbildning ens bra för egentligen?

 5. Tror att inga nya jobb skapades 1970-2006. Därav hans starka stöd för den så kallade arbetslinjen.

 6. Vägrar följa offentlighetsprincipen. Att väljare ska få se vad förtroendevalda sysslar med är inget Frank tycker är särskilt viktigt. Numera uppmuntrar han sina läsare att ringa med sina synpunkter för att lura systemet.

 7. Sprider rasistiska myter om muslimer.

 8. Var tidigt öppen för tiggeriförbud.

  Föga förvånande har Frank flera gånger haft överläggningar med Sverigedemokraterna i Växjö:
 9. Först bjöd han in Sverigedemokraternas förstenamn för lunch i budgettider 2007, vilket absolut inte handlade om budgetdiskussioner.

 10. 2013 vägrar han kommentera alliansens kontakter med Sverigedemokraterna. Anledningen? Bo Frank kommenterar aldrig alliansens interna arbete. Inte ens när de är riktigt orimliga.


Och det här är bara en del av kommunalrådets bravader. Som alla kommentarsfält skulle även Bo Frank må bra av lite moderering och tidvis blockering.


Uppdatering:
Bo Frank har även ​bloggat om hur han förföljt människor som tigger med sin bil. Fräscht.