Inte bara i Göteborg måste Moderaterna ljuga för att driva sin politik. I Stockholm har Moderaterna försökt sälja in fake news och missvisande statistik om otrygga simhallar till lokaltidningar, men blivit tyvärr avslöjade av kommunens tjänstemän och lokaljournalisten.

Fakta 1 - Moderaterna 0

Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar, skrek Moderaterna och krävde trygghetsvakter på Stockholms simhallar. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen som tidningen Södermalmsnytt har intervjuat, går statistiken i själva verket åt rätt håll: ofredanden har minskat med en tredjedel.

Samma sak har hänt när det gäller klotter kring stadens lagliga graffitivägg i Tanto. Konsultbolaget som har utrett klotter tycker inte att det finns någon konsekvent koppling mellan förekomsten av en öppen vägg och en ökad frekvens klotter i området.

Enligt BRÅ minskar anmält klotter kraftigt (- 26 % i Stockholm). Detta betyder förstås inte att Alliansen skulle avstå från att göra politik av att klotter ökar på grund av de öppna graffitiväggarna. Det känns att det ökar! Vilket i sig “ökar otryggheten” i närområdet. I höstas kallade Moderaterna journalistiska granskningar av M-landstingspolitik (till exempel NKS) för “rödgröna myter”. 

Källa: feeling

En sann populist bryr sig inte om såna pyttesaker som statistik eller fakta. Det är förjävligt ändå, och det är helt okej att försöka vinna valet med det här alarmistiska fake news som spelar på människors rädslor.