I söndags publicerades en intervju med centerpartiets partiledare Annie Lööf i Svenska Dagbladet. I intervjun blev det återigen väldigt tydlig hur verkningslös och ytlig centerpartiets fasad som ”det gröna högerpartiet” faktiskt är.

I rak motsats mot den samlade forskarkåren, som tydligt förespråkar ett minskat flygande, tycker inte Annie Lööf att det ska läggas några politiska förslag som hindrar flygets enorma påverkan på vårt klimat.

”Varje människa får fatta sina beslut. Jag tycker att det är viktigt att enskilda människor tar ställning”.

Hon tycker istället att det handlar om individuella val, att människor själv ska välja bort flyget, för att rädda klimatet. Eller vill hon verkligen ens det? Själv säger Lööf att hon inte dragit ner på sitt flygande, och när hon tillfrågas om hon tycker att svenskar bör flyga mindre så svarar hon tvärtom, flyg mer!

”Om vi ställer om bränslet, då kan vi flyga mer”.

Men denna omställning som hon pratar, när den väl sker om sisådär 25 år, kommer inte minska det svenska flygets utsläpp ett dugg. I väntan på denna verkningslösa lösning fortsätter Annie Lööf att flyga.

Kristdemokraterna stämmer in

Annie Lööfs alliansvän Sara Skyttedal från Kristdemokraterna instämmer i centerledarens motsägelsefulla uppfattning. Utan någon som helst grund, varken vetenskaplig eller av annan sort, så har hon trots forskarnas varningar bestämt sig för att flyga mer.

Det måste ändå vara en vinst för miljörörelsen att en kristdemokrat försöker använda ordet ”klimatkompensation”.