De allra flesta människor har något vi verkligen inte tycker om, det kan vara allt ifrån hundar, Centerpartiet, höjder eller varför inte blod. Kristdemokraten Annelie Enochson har bland annat valt ut RFSU som en av sina främsta fiender. För gemene man kan det verka en smula irrationellt, varför hata en organisation som lär ungdomar om sex och samlevnad? Är det inte bättre att få information om saken än att låtsas som att barn kommer från storken? För att inte tala om det faktum att lära ungdomar att bli bekväma i sig själva och i sin sexualitet. Men Enochson tycker att RFSU bedriver en ”homoagenda”, ett ord hon uppenbarligen själv har knåpat ihop och beskriver på följande vis:
”Blir så trött över detta politiskt korrekta att det RFSU säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning - är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är?? De som har en homoagenda och anser att hetro är förlegat och skall förlöjligas.”
Och är man riksdagspolitiker kan man tydligen ta sina vendettor upp på riksdagsnivå och lägga fram diverse motioner där bland annat RFSU s arbete blir kraftigt ifrågasatt och borde förbjudas. Sånt kan man än så länge göra om man heter Annelie Enochson. I sin motion skriver Enochson bland annat:
”Den svenska skollagen förbjuder konfessionella inslag och Skolinspektionen har sagt att det är mycket allvarligt att en skola i sin likabehandlingsplan hänvisar till Bibelns gyllene regel. Men att lärare utestängs från klassrummen när RFSU:s informatörer ska prata om gruppsex och sextekniker med 13- och 14-åringar innebär att RFSU tar över skolans uppgift”
För att tydliggöra en snabb grej, konfessionella inslag är exempelvis bön. Och vad jag vet har inte Skolinspektionen förbjudit elever att be på skoltid om de så skulle vilja, det skulle se ganska illa ut med tanke på att vi har religionsfrihet i Sverige. Religionsfriheten innebär också att ingen skola kan tvinga på elever att de skall be på skoltid. Det hade varit hemskt taskigt mot alla de elever som inte delar skolans uttalade religiösa tro. Däremot kommer de allra flesta, oavsett religiös övertygelse att någon gång ha sex i livet. Det liksom tillhör lite. Om man kan förmedla kunskap om sex och allt som hör till i en ålder då eleverna faktiskt börjar bli könsmogna är det väl bara bra? Att Annelie Enochson själv anser att vissa människors sexvanor är förskräckliga behöver inte betyda att elever på grund av okunskap skall behöva skämmas över sina sexuella preferenser. Som att toppa detta kan vi berätta att Annelie Enochson tillsammans med Svenska Evangeliska Alliansen lanserade ett motförslag till RFSU s förslag om att inkorporera sexualundervisningen i fler ämnen. Enochson och Svenska Evangeliska Alliansen tyckte istället att man borde inkludera Kristendomen i samtliga grundskoleämnen och även några andra. Här har vi deras förslag:
  •   Geografi – hur den kristna tron har växt till världens största rörelse
  •   Bild – hur man målar ikoner
  •   Engelska – hur man berättar om evangeliet på engelska
  •   Fysik – hur man kan gå på vatten
  •   Svenska – hur man skriver kristen andaktslitteratur
  •   Kemi – hur man gör vatten blir till vin
  •   Matematik – hur man räknar ut relationen mellan antalet församlingsmedlemmar och storleken på kollekten
  •  Teckenspråk – hur man tecknar olika bibelverser, till exempel Joh 3:16
  •  Teknik – hur man bygger en tryckpress för bibelproduktion
  •  Gymnastik – hur den kristna tron har påverkat folkhälsan
Ja, vi förstår att hon skämtar men visst fastnar skrattet lite i halsen? Såatteh.... som ni misstänker kan det här inlägget bli hur långt som helst. Så vi får nu avrunda med att säga att om Enochson och C/O vill ha kristendomen i samtliga ämnen så borde övriga religioner också få ha sin plats. Allt annat vore orättvist och emot religionsfriheten, oh wait. Det finns ju ganska många som inte tror på specifik någon religion alls. Då är det väl lika bra att låta religionen endast husera i just religionskunskapen.