Vi minns alla en av liberalernas viktigaste fråga i riksdagspolitiken 2015: betyg från 4e klass. Som tur var lyckades de inte få igenom sitt ogrundade förslag, utan debatten resulterade istället i en kompromiss: 100 skolor får prova det fram till 2022. Om både föräldrar och skolan kommer överens om att det är en bra idé.

Vad är då resultatet efter två år av försöksverksamheten? EN skola i hela Sverige har ansökt om att få prova betyg från fjärde klass. Det är den fristående skolan Fredrikshovs slott på Östermalm som har ansökt.

Det visar i alla fall på vart Liberalernas skolpolitik är riktad, till privata skolor i Stockholms innerstad. Det är där deras väljare finns.

Vad har vi då lärt oss av detta? Absolut ingen vill ha Liberalernas skolpolitik. Förutom ett gäng föräldrar på Östermalm och Janne B själv. Deras försök att tvinga på lärare, fackförbund, pedagoger och elever sin galna skolpolitik har totalfloppat.

Kanske är det dags för Björklund att hänga upp partikavajen på kroken, och ta ner sin dammiga officersmössa från hyllan. För i den svenska skolpolitiken har han uppenbarligen inget att bidra med.