VECKA 15. "Bu eller blä" är åter tillbaka för att sammanfatta allt galet Alliansen haft för sig under den gångna veckan. Under bu listar vi allmänt dåliga saker och under blä de moraliskt förklastliga handlingarna.

Bu!

3. I veckan presenterade Alliansen vårbudgeten och i den sin plan på hur de ska få fart på bostadsbyggandet och minska bostadslösheten. Enligt hyresgästföreningen saknar 248 000 unga idag egen bostad. Enligt Alliansens egna beräkningar på sin lösning skulle den resultera i cirka 400 nya bostäder per år. Enligt Alliansfritts egna beräkningar skulle det med den takten ta 620 år att lösa bostadsbristen.

2. Alliansen har även på annat håll varit mycket produktiva. Till exempel har de producerat en debattartikel om sin egen excellens. Eller förlåt, "debattartikel"

1. Sist men inte minst har de även lyckats med bravuren att sätta nytt rekord i siffertrixande. Detta innebär ingen egentlig skillnad, då de bara för pokalen vidare nedåt i de partipolitiska leden. Men ändå. Denna gång genom handlar det om ansökningar till universitet och högskola från internationella studenter och hur de ökat med 15 % från förra året. Förra året, 2011, var en bottennotering utan dess like för högskoleverket. Allt detta en effekt av införda avgifter för internationella studenter. Men hey, vem är inte beredd att betala fruktansvärt mycket för en utbildning i ett land där det snöar mitt i April?

Enligt Alliansföreträdare visar denna graf en positiv trend

Blä!

3. En jämförelse mellan 2010 ioch 2011 visar på ökad psykisk ohälsa och fler kvinnor som sjukskriver sig. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) tycker inte att trendbrottet med fler och längre sjukskrivningsfall är något misslyckande för regeringen. Rent logiskt borde det, om effekterna av en åtgärd är tvärt emot målet, kunna konstateras vara ett misslyckande. Kom ihåg att förnekelse är det första bearbetsningsstadiet.

2. Alliansen i Stockholm gick till val på att låta alla servicehus vara kvar. Det tog två år för dem att svika det vallöftet. Så vad fick det för konsekvenser? När servicehuset Värduren i Vasastan skulle byggas om till trygghetsboende dubblerades dödsantalet ett halvår efter att de boende fått flyttbesked. Två av dessa 15 dödsfall har nu Lex Maria-rapporterats som självmordsrelaterade, och ytterligare två fall misstänks vara av samma art. Dåvarande älderborgarråd, Ewa Samulesson (KD), tänker inte låta detta lasta hennes samvete med argumentet att hon hade hjärtat med sig.

1. Österåkermoderaten Helena Jungenstam fick 2008 köpa ett gymnasium för 170 000 kronor. Sedan dess har skolan gjort 3 miljoner i vinst. Och inte nog med det: Jungenstam är nu, och var då, ordförande för socialnämnden i Österåker. Alliansfritt vill tipsa om att göra om denna affär till ett dryckesspel, läs det igen och shotta varje gång något är fel.