Centerns version av tydlighet
LÖFTE. Centerpartistiska landstingsrådet Lena Karlsson i Ljungby ska avsäga sig sitt uppdrag och sluta. Efterträdare söks redan och Karlsson har tänkt avsluta sin tid i landstinget nästa år. Det meddelade hon, självmant, SR P4 Kronoberg.

Men när P4 skulle gå ut med nyheten ändrade Lena Karlsson sig och meddelade att om nyheten offentliggjordes - ja då skulle hon dementera sin egen uppgift och låtsas om att hon aldrig hade sagt så.

P4 ringde upp Karlsson och bandade samtalet. Och åter igen berättar Karlsson att hon ska sluta men att hon också kommer att dementera detta och dessutom säga att journalisten ljuger.
– Vi jobbar inom partiet nu för att fixa en nyrekrytering, säger Lena Karlsson.
Så partiet vet om det här i alla fall? 
– De personer som bör veta det här på ett tidigt stadium vet om det. Går jag ut med det här nu är hela perioden körd för mig, det fattar väl du också. Jag vill inte att det ska offentligögras det närmaste halvåret. 
Jag ringer för att säga att jag kommer att berätta det här
– Då kommer jag att dementera det och säga att jag inte vet vad du fått detta ifrån. Då står ord mot ord, säger Lena Karlsson. 
Så du kommer att säga att jag ljuger?
– Ja, säger Lena Karlsson.
Lena Karlsson ska alltså sluta men nu måste vi alla låtsas om att hon inte ska det, trots att hon sagt det själv. Hon har dementerat sina egna uppgifter. Journalisten ljuger.

Men en sak är säker: Lena Karlsson har till skillnad från Centerpartiet i övrigt lyckats formulera ett löfte som går att hålla: hon lovar att ljuga. Var det någon som sa att Centern är Sveriges minst tydliga parti?