CUF 2010: En man i frack och clownnäsa uppmanar folk att sätta på fackföreningsrörelsen.

UTVECKLING. Centerpartiets ungdomsförbund drar idag igång en kampanj med samma gamla budskap: Det är inte regeringens efterfråge-, utbildnings- eller krispolitik som gör att det är en hög ungdomsarbetslöshet - det är facket, socialdemokratin och den svenska modellens fel. Det som är nytt är att man denna gång har lagt till en finess.

Huvudbudskap för kampanjen är "Arbetsmarknaden är ett jävla skämt!", och målet är att utmana "Jantelagen, Socialdemokratin och alla förbannade bakåtsträvare". Man tar uppgiften på allvar, för "framtiden är inte ett jävla skämt", som ordförande Magnus Andersson så stilfullt uttrycker det. Ungdomar måste "ta plats som fan", och trots att de är "sossefierade" så tror CUF inte att de är "dumma i huvudet" och "vill bo i den sista Sovjetstaten".

Demokratin bejakas genom att individer bemöts "på jävligt olika sätt". Men vad är då deras svar på att förbättra det "jävla skämtet" arbetsmarknaden? Jo, "Fuck facket 4-ever".

När man slutligen meddelar att man kommer använda sig av clownnäsor i kampanjen undrar man om det är CUF eller ett nazistiskt bluff-CUF som står bakom kampanjen.

Men det är verkligen CUF som ligger bakom det här, och det är ju sorgligt och intressant på samma gång. Ungefär som att se kändisar spy i TV. Sorgtressant.

Man har ett moderparti som efter att ha försvårat för företagare i fyra år nu kryper mot 4%-spärren, man står för en arbetsmarknadspolitik som inte ens näringslivet sympatiserar med - och ens enda förändring sedan de senaste tio åren är att man nu börjat svära.

Som en femåring som precis förstått tyngden i ordet "kuk" startar alltså CUF nu en kampanj där man ska knulla facket för alltid. Lycka till säger vi på Alliansfritt Sverige.

Uppdatering [11.56]: Man meddelar nu att man kommer lägga 3 miljoner av centerförmögenheten på denna kampanj.

Rekommenderad läsning: