​Det börjar bli skakigt för Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra på partiledarstolen.  I senaste opinionsundersökningen får Moderaterna bara 17,6 %, en siffra som många tror är kopplade till Kinberg Batras flört med SD.

Inför partiets Sverigemöte i Karlstad som inleds idag har lokala företrädare ifrågasatt om partiledaren verkligen ska sitta kvar.

Senaste personen att propagera för hennes avgång är Kerstin Franzén (M) från Sollefteå kommun. Hon är en av Kinberg-Batras största kritiker och sa detta till P1-morgon:

”Hon har fel strategi, hon gjorde ett felaktigt val när hon gick ut med samarbete med samarbete med Sverigedemokraterna i januari”

Kommunpolitikerna missnöjda

I en enkätundersökning som Dagens Samhälle publicerat kräver sju högt uppsatta kommunalpolitiker Kinberg-Batras avgång. Desto fler moderata kommunpolitiker är oroliga för partiets brist på riktning och missnöjda över Moderaternas närmanden till SD. Tydligaste kritiken kommer ironiskt nog från Moderatfästet Vellinge:

”Först sa Anna Kinberg ­Batra att SD är ett rasistiskt parti och några veckor senare kom hon med budskapet att man ändå kan samtala med dem.”

Det är alltså inte bara vi som är förvirrade över Kinberg Batras otydlighet.

Det går utför för både Moderaterna och Kinberg-Batra. Frågan är bara vilken som faller först? Faller Moderaterna i valet 2018 eller faller Kinberg-Batra i helgen under Sverigedagarna?