I Stockholms stad erbjuds många ungdomar sommarjobb. Ett gäng sommarjobbare ska under några veckor arbeta med ett projekt för att öka kunskapen om antirasism, mänskliga rättigheter och feminism bland stadens invånare. Vilket har fått Kristdemokraterna att gå i taket.

Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, är upprörd över den feministiska delen i arbetet och kallar det för ”politisk propaganda”.

”Det är inte sådant våra skattepengar ska gå till. Det är maktmissbruk.”

Han fortsätter med att han tycker att jämställdhet är en viktig fråga, det är ordet feminism han har problem med.

”De får gärna öka kunskap kring jämställdhet, det hade jag inte haft några problem med, men när de skriver feminism, då har man gått över en gräns för vad man som politiker i majoritet i en demokrati kan göra.”

Men handlar inte feminism om jämställdhet tänker ni nu? Jo.

Enligt nationalencyklopedin är feminism en ”social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män”.

Att det finns flera olika inriktningar inom feminismen har han rätt i. Och han kanske hade haft rätt om gruppen fått i uppgift att upplysa stockholmarna om ideologiskt laddad radikalfeminism eller liberalfeminism. Men nu handlar det om feminism, att människor har olika förutsättningar i livet beroende på deras kön och att det är något som behöver rättas till.

Men varför bry sig om fakta när Kristdemokraterna har sin överlevnad att slåss för.