Opinionsundersökningar. Finns det något osexigare? Tveksamt. Men när det går dåligt för Moderaterna kan ni räkna med att det brinner till lite hos oss i alla fall.

I dagens mätning från Statistiska Centralbyrån, SCB, får Moderaterna 18,1%. Det är sämre siffror än gamle M-ledaren Bo Lundgren hade när han tvingades avgå. (Ja, fellow 90-talister, det fanns ett Moderaterna före Reinfeldt)

Vid valet 2014 fick Moderaterna 23,3%. Det betyder att M har tappat mer än 300 000 väljare sen Reinis lämnade över ordförandeklubban till Robot Batra.

De tappar sina liberala väljare till Centerpartiet och sina gamla konservativa till Sverigedemokraterna. Det lämnar en fråga obesvarad: Vad fan ska vi ha Moderaterna till egentligen?

Samtidigt går Centerpartiet som tåget, De har ökat lika många procentenheter som Moderaterna har tappat och har nu 11,3% av väljarnas stöd. Liberalerna ligger stilla på sina trygga 5% och Kristdemokraterna hamnar återigen på folköl- och nu ramlar vi ur riksdagen-nivåer med 3,2%.

Med Kristdemokraterna ute ur riksdagen och Moderaterna i total identitetskris har Alliansen inte en chans i helvetet att bilda regering tillsammans 2018.

Frågan är bara om alliansliberalerna C och L kommer bita i det sura äpplet och ta steget vänsterut eller satsa på Moderaternas framgångsstrategi att sakta vända sig mot den extrema högerkanten. Time will tell.