Liberalerna har nått en ny nivå av desperation i jakten på valvinst 2018. Under gårdagen klargjorde Jan Björklund (L) att han är beredd att fälla ministrar som stödjer en skattepolitik som L inte stödjer.  Jan björklund sa detta till Dagens Industri.

"Om det då vinner majoritet, men regeringen ändå väljer att lägga fram skattehöjningarna, är vi beredda att fälla de ansvariga statsråden i en misstroendeomröstning.”

Det låter som ett hot från major Björklund.

Det betyder att Björklund varken stödjer Centerpartiets förslag om att fälla delar av budgeten när den gått igenom eller Moderaternas förslag om att skapa en gemensam alliansbudget med stöd av SD. I Alliansen finns nu fyra olika linjer i regeringsfrågan. Den ena alliansledaren verkar inte veta vad den andra gör.

Björklund har valt en tredje linje: Att gripa in före det ens lagts en budget, genom att hota om fällning av finansministern eller infrastrukturminister om impopulära förslag läggs fram.

Detta är liberal politik i ett nötskal. Det handlar inte om vad som är bäst för folket, det handlar om att Liberalerna vill få igenom sina förslag till vilket pris som helst. Även om det innebär en risk för nyval. Och frågan kvarstår - vad fan vill Alliansen?