​Hur har 2017 börjat för MUF? Inte jättebra. Vi tar en titt. (Fast vill vi ens? Nja.)

Nya ordföranden Benjamin Dousa har profilerat sig som… en exakt kopia av Hanif Bali. En fultwittrare som är lite kaxig, lite edgy och helt irrelevant.

Förra veckan gick MUF ut med en kampanj som fick spridning tack vare alla oss som skrattade åt den. Moderata ungdomsförbundet vill lägga ner ett flertal myndigheter (450 stycken för att vara exakt), till exempel Arbetsförmedlingen, Forum för levande historia, Läkemedelsverket, CSN, SIDA och Försäkringskassan.

Eftersom att MUF vet hur obetydliga de själva är vill de även lägga ner Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor - alltså myndigheten som ser till så att MUF får statliga bidrag för sin verksamhet. De kämpar verkligen hårt för att ingen ska ta dem på allvar.

Ingen utanför Benjamin Dousas närmsta vänskapskrets tyckte det här var en särskild lyckad kampanj. Till och med gamla MUF-styrelsemedlemmar tyckte den var ganska pinsam


Gustaf Göthberg var en del av den tidigare förbundsstyrelsen som petades i sin helhet av Dousas gäng på förra kongressen.

På ett sätt speglar stämningen inom MUF stämningen inom hela Alliansen. Den går inte jättebra just nu. Tidigare i år har före detta vice ordförande, nuvarande Uber-bossen, Bodil Sidén hunnit lämna partiet i protest mot den nya bruna linjen. (Allt heder åt Bodil!)

För att återgå till myndighetsnedläggningarna så väljer vi på Alliansfritt möjligheter där andra ser problem: vad ska vi ha istället för Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen?


Uber såklart. Äntligen kan MUF-kidsen bli kompisar igen.