Igår rapporterade Dagens Industri att avgångskrav på Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra börjat bubbla i partiet. Den största kritiken finns i partiets Stockholmsdistrikt, Kinberg Batras eget hemdistrikt. Aj.

Det moderata samlingspartiet är politikens Titanic. Efter stora framgångar och hyllningar hände något. Kaptenen Kinberg Batra körde rakt in i isberget som är Sverigedemokraterna. Sakta men säkert trasade isberget sönder fartygets skrov och fartyget började ta in vatten.

Vi har redan sett moderata företrädare lämna (tidigare MUF-toppen Bodil Sidén och högsta M-hönset i Region Skåne är några exempel) det sjunkande skeppet. Någon har till och med valt att lämna skeppet för isberget (nej vi fattar, här håller inte riktigt Titanicreferensen längre men give us a break).

Som grädden på moset kommer nu avgångskrav och opinionssiffror runt 15%. Det är inte lätt att vara moderat partiledare idag.

– Anna Kinberg Batra kommer ryka. Frustrationen är för stor, ledarskapet försvagat och kommunalråden är förbannade. Hon ryker innan valet, säger en moderat till Expressen.

När dina egna polare inte ens vill ha dig som partiledare, då kanske det är dags att lämna?

Å andra sidan, en kapten ska vara den sista som lämnar det sjunkande skeppet och det vore himla bekvämt för vänstertroll som oss om Kinberg Batra inte gav upp M-ledarposten förrän partiet sjunkit till den absoluta botten i opinionsträsket.

Och samtidigt, finns det ens hopp att  någon som Ulf Kristersson eller Elisabeth Svantesson skulle kunna lyfta M? AKB kan mycket väl vara det bästa M har, deprimerande nog.