I förra veckan rapporterade vi om konflikten mellan alliansledarna Ebba Busch Thor (KD) och Annie Lööf  ( C ). Splittringen handlar om att Annie Lööf på twitter gick emot alliansens ”officiella” strategi att hota med att misstroendeförklara ministrar, istället för att lägga upp en konkurrerande vårbudget.

Ebba Busch Thor går nu till ännu hårdare angrepp mot Annie Lööf i en artikel i Dagens Nyheter.

Busch Thor är tydlig med att hon vanligtvis inte kritiserar andra partiledare i media, men nu har det enligt henne gått för långt. Vad nu det kan betyda. Hon kritiserar Lööf för att inte ta bort en tweet som påstår att Alliansen inte vill gå fram med gemensam budget.

"Vi utgår från att regeringen är klok och backar, annars är vi beredda att agera. Genom misstroende mot statsråd eller i budgethanteringen"

— Annie Lööf (@annieloof) 15 juni 2017

Busch Thor har bett Lööf ta bort tweeten, men centerledaren har inte lyssnat.

”Det är direkt felaktigt. Det påpekade jag också för Annie Lööf. Det finns ingen enighet i den frågan. Vi är oense i frågan om att gå fram med gemensam alliansbudget”

Busch Thor är kritisk till Lööfs tweet om att Finansminister inte är aktuell för misstroendeförklaring.

”Det är dumt att låsa sig till att man utesluter någon minister. Det gör inte vi. När det handlar om skattehöjningar är det ganska rimligt att finansministern är aktuell. Sedan kan det vara andra ministrar också”

Så för att sammanfatta frågan: Vi vet inte riktigt vad Alliansen vill. Alliansen vet inte vad Alliansen vill. Och mitt i allt bråkar de om det på bästa nyhetsplats.

Vi känner mest:


Vad Alliansen vill göra med budgeten försökte vi reda ut här.