Vi har verkligen försökt att inte skriva om den senaste högerkampanjen där människor i olika yrken poserar med skylten ”#höginkomsttagare”. Kampanjen är verkligen för tramsig. Alliansen verkar vara i chock över att man kan vara polis, barnmorska eller lärare och ha en helt okej lön (fast de inte ser ut som traditionella Alliansväljare ens?).

Kampanjen syftar på att det säkert finns vissa som jobbar inom välfärden som nu drabbas av regeringens förslag att höja skatten för de som tjänar över 38 242 kronor (en höjning på 2 kronor), 38 967 kronor (en höjning på 147 kronor) och 56 175 kronor (en höjning på - BEHOLD - 200 kronor!).​

Nej, den sjuksköterska som tjänar under 38 000 kronor kommer inte beskattas som en höginkomsttagare - där har du rätt Hanif!

I klassiska Stockholmsmoderata valutan “chipspåsar” (á 33 kr) motsvarar höjningarna 0,06 chipspåsar, 4,44 chipspåsar och 6,06 chipspåsar. Det är faktiskt ganska mycket chips, men det är väl ändå lugnt när man tjänar över 56 000? Pengarna ska (bland annat) gå till förbättrad förlossningsvård och till att sänka skatten för de allra fattigaste pensionärerna.

Alliansen gissar att välfärdens höginkomsttagare, alltså de lärare, poliser och sjuksköterskor som tjänar över 38 242 kronor inte vill betala mellan 2 och 200 kronor mer i skatt för att få en bättre välfärd och solidarisk beskattning till fattigpensionärer. Källa: feeling.

Att ens definiera om man tjänar bra utifrån sitt yrke och inte sin lön är ganska töntigt. Tjänar man närmare 40 000 i månaden är man höginkomsttagare oavsett om man är polis, sjuksköterska eller lärare.

Vet ni vilka som också är höginkomsttagare? Alliansens riksdagsledamöter. Vem är kampanjen är till för att ”rädda” från skattehöjningar egentligen.

Hur högt värderar de borgerliga partierna stabilitet i vårt politiska system? Vi har hela prislistan!

Igår öppnade L för att fälla regeringen på grund av flygskatten. Enligt DN kommer skatten att ligga på ungefär 80 kronor per enkelresa inrikes och inom Europa, och 280 till 580 kronor för resa utanför Europa.

Just nu är Arktis tidvis 25 grader varmare än normalt, men visst är det viktigare att inte behöva betala 80 spänn mer i skatt.

För att stoppa de här hemska skattehöjningarna är Liberalerna och Centern beredda att samarbeta med SD.

Sverige har kanske världens snålaste borgare. Men det är lugnt, till och med jag som CSN-finansierad opinionsbildare har råd att swisha dig bror.