Imorse höll allianspartiledarna en presskonferens där de skulle presentera en lösning på arbetsmarknadens stora problem – hur arbetslösa utan gymnasieutbildning ska få jobb.

Sänk deras löner! 

För att uppmuntra arbetsgivare att anställa den lågutbildade eller nyanlända vill Alliansen införa en ny anställningsform – ”inträdesjobb”. En del i detta är att arbetsgivaren bara ska behöva betala 70 procent av ordinarie lön. Lönen ska också ha ett tak på 21 000 kronor. 

”30 procent av arbetstiden anses därmed gå till att lära sig arbetet eller till utbildning.”

Arbetstid som inte är betald. Eller ja, fritid som vi andra brukar kalla det.

Den som läser förslaget i sin helhet kan också hitta denna undangömda mening:

Arbetsgivaren har ej skyldighet att organisera eller bekosta eventuell utbildning. Att ingå sådana avtal är frivilligt.

Anställningsformen innebär helt enkelt att arbetsgivare får rätt att utnyttja arbetskraft på 100 procent men bara betala 70 procent av lönen. Om den anställde vill plugga sina sista 30 procent så får hen helt enkelt hitta utbildningen själv. Ungefär som en vanlig deltidstjänst alltså, med lite sämre villkor och anställningstrygghet.

"Jag tänker inte riva upp den svenska modellen​"

Förslaget innebär också att hela Alliansen numer vill lagstifta löner. Något som M-ledaren Kinberg Batra satte ned foten mot senast i mars 2017. Att lagstifta om löner skulle inte en alliansregering syssla med.

"Jag tänker inte riva upp den svenska modellen" sa hon då. Men på fem månader har Lööf och Björklund lyckats övertala henne att trasa sönder den. 

Det kan en kalla starkt ledarskap. Verkligen.