Kommuniké
Alliansfritt Sverige
20 december 2016

Bildresultat för alliansfritt

Kära alliansen.

Vi måste prata.

När vi träffades var du någon annan. Du var fräsch, badade badtunna, hade hästsvans och sänkte alla skatter du kunde hitta. Det var energin och självförtroendet som gjorde mig upprörd. Jag kunde inte låta bli att följa dig. Nog för att vi käbblat en del genom åren, och, om vi ska vara ärliga, har det här förhållandet (med några få skrikiga undantag) handlat enbart om dig.

Men vem är du nu? Under din tunna fernissa av mysbilder där du glatt poserar är verkligheten en annan. Du sitter mest bara i din riksdagsbänk, du gör ingenting nytt. Du provocerar mig aldrig längre. Förut kunde vi sitta uppe hela nätterna och hetsa upp varandra, vi retade upp varande så fort vi hade en sekund över – på tunnelbanan, på semestern, under pausen på jobbet. Det är som att du inte anstränger dig längre.

Du har halkat tillbaka i gamla destruktiva hjulspår som kostade dig valsegrar i decennier och tjatar mest bara om att arbetslösa ska få det ännu lite jävligare. Till och med dina skandaler har blivit torftiga. För hade du tid till korruption, folkrättsbrott och extremt slöseri med skattepengar. Nu orkar du som mest utbrista “hora” innan du återgår till att skriva saker i versaler på facebook. Du ids inte ens hitta på nya skattesänkningar.

Det här förhållandet fungerar inte längre. Det är uppenbart att du inte ännu har repat dig sedan valnatten då du tappade all livslust. Jag behöver en paus, så jag tänker åka iväg över julen för att tänka över saker. Jag hoppas du tar dig tid att fundera över dig själv. Jag är tillbaka den första februari. Då vill jag att du har bestämt dig för hur du vill ha det.

​Tänker du vara den allians som har självförtroende, handlingskraft och initiativ – eller tänker du fortsätta som du är nu – trött på livet och förvirrad? Finns du ens? 

Din älskade

Alliansfritt Sverige