FEL. Moderaternas partisekreterare Kent Persson är återigen i fart att skriva om sitt partis historia. Nu förnekar han att Moderaterna någonsin talat om massarbetslöshet.

Moderaternas nya partisekreterare
- nu med ännu mindre koll.
Efter att ha blivit beslagen med siffertrixande av Carin Jämtin (S) i Studio Ett (4/6-12, ca 23:30 in i klippet)  mästrar partisekreterare Kent Persson om att man ska ”man ska vara rätt så varsam med ord” och att ”Socialdemokraterna försöker måla upp en bild med massarbetslöshet i det här landet”.

Programledaren säger att Moderaterna själva en tidigare sa att det rådde massarbetslöshet i Sverige på vilket Persson replikerar:
”det har vi inte alls gjort”
Den som deltog i valrörelsen 2006 hörde det både en och två gånger. Och Fredrik Reinfeldts första regeringsförklaring i riksdagen 2006 är glasklar på denna punkt:
Över en miljon människor står utanför arbetsmarknaden. Trots stark tillväxt råder det massarbetslöshet. För unga människor är situationen särskilt problematisk. Utanförskapets utmaning förstärks av den demografiska utvecklingen.
Det rådde massarbetslöshet 2006 i Sverige enligt Moderaterna. Punkt slut. Detta verkar dock inte Kent Persson har riktigt koll på när han uttalar sig, eller så vill han bara slippa hantera faktumet att regeringen efter drygt fem år inte lyckats förbättra situationen.

I höstas antog Moderaterna sitt kritiserade idéprogram, som fastslog att partiet hela tiden varit ledande i kampen för rösträtten (Moderaterna var mot) och i kampen mot apartheid (i bästa fall brydde sig inte Moderaterna). Det visade sig att Kent Persson var en av arkitekterna bakom programmet.

Med dagens uppvisning blir det tydligt hur det kunde hända. Kent Persson har nämligen inte koll, och tycks inte bry sig om att skaffa det.

Uppdatering: Här pratar finansminister Anders Borg (M) om massarbetslöshet. Också i riksdagen. Och på regeringskansliets hemsida kan vi också hitta den här texten från dåvarande arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M). En annan som upprepade gånger talat om massarbetslöshet är exempelvis Kent Persson själv.

Rekommenderad läsning: