TORSDAG. Skriv kort, helst inte alls.

Nya arbetskraftsundersökningen är här, och arbetslösheten är på väg upp igen. November 2011: 374 000 (7,4 %) November 2006: 316 000 (6,6 %). Samtidigt försvarar sig regeringen med att 100.000 fler är i arbete nu än vid maktskiftet, och det stämmer. Men man kan önska att alliansen hade varit tydligare med att ”fler i arbete” skulle ske genom befolkningsökningen, inte genom sänkt arbetslöshet.

Allt fler är beroende av socialbidrag, rapporterar SKL. Det här är alltså människor som innan regeringens härjningar fick ersättning från arbetslöshetsförsäkringen (om de var arbetslösa) eller från sjukförsäkringen (om de var sjuka). Alliansen har alltså fått folk att gå från något som påstods vara bidrag, till att faktiskt gå till bidrag.

Privatiseringen av busslinjer fortsätter på sina håll. Men bara de lönsamma linjerna. De olönsamma linjerna behåller kommunerna och landstingen. Fast nu kan det inte finansieras av de lönsamma linjerna längre, så de läggs väl ner snart. Utveckling!

Tillväxtverket har på Näringsdepartementets uppdrag satt igång att informera om Lagen om Valfrihet (LOV). Varför ska den införas? För att det ”öppnar nya affärsmöjligheter för dig som driver eller som planerar att starta en verksamhet inom service, vård eller omsorg.” Man skulle kunna tänka att det handlade om folks valfrihet, men nej.

Igår avslöjade SVT att Moderaterna i Stockholms kommun använt skattepengar för att betala PR-firman Kreab (som ägs av moderater) att piffa upp Caremas skamfilade rykte. Nu visar det sig att samma moderater också använt skattepengar till att betala Kreab för att propagera för Moderaternas Slussenförslag.

Och så är det dags för den viktigaste jultraditionen. Att återigen läsa M-profilen Blondinbellas debattartikel där hon rasar mot Karl-Bertil Johnssons julafton. ”Dåtidens AFA”. Varför inte, liksom?