MÅNDAG. Efter en rörig helg är kortnytt tillbaka. Här är det röriga:

Regeringen har bestämt sig för att tvångssterilisering vid könsbyte ska fortsätta, trots att det är utrett två gånger och alla partier utom Kristdemokraterna är mot det. Riksdagsledamoten Abir al-Sahlani säger att hon får ”nazi-vibbar”. Så det är okej att säga så? För om Alliansfritt skriver det blir det ett jäkla liv.

Riksdagsledamoten Lennart Sacredeus å andra sidan försvarar steriliseringarna - för ”annars får vi ett tredje kön”. Men om könet ligger i reproduktionsförmågan betyder det att många i Sacredeus ålder är könlösa.

Göran Hägglund tänker inte vidta åtgärder mot det så kallade videovåldet - ”vi kan inta stänga av dataspel”. Men äggstockar går tydligen bra.

En annan konflikt som väckt osämja inom högern är C-utspelet om att Sverige bör erkänna Palestina. Folkpartiet gick i taget och Moderaterna velade. Alla som någon gång försökt diskutera konflikten på en sammankomst efter ett par glas vin vet ju vilka underverk det gör på feststämningen. Nu ska det prövas i full skala i Sveriges regering.

Andra konflikter som snurrat inom högern är MUF:s kulturutspel - eller ”kulturskymning” som LUF:s ordförande beskriver det. ”Den kinesiska kulturrevolutionen har äntligen, efter ett par års vankade bland kommunistsekter, nått MUF”. Huruvida detta hänger ihop med att MUF precis påstått att August Strindberg i själva verket var moderat får vara osagt.

Stockholmarna har blivit blåsta på en gemensamt ägd biograf. Som om någon skulle märka det när de samtidigt blir blåsta på vårdcentraler, hyresrätter, gemensamma bolag och

Hyrorna skjuter i höjden. Men bostadsbristen består. Trots att det förstnämnda skulle råda bot på det sistnämnda. Marknaden har talat.

Bloggaren Katarina Zytomierska har inte bara stått på den moderata lönelistan och är benägen att prata om den judiska konspirationen samt betala sitt tjänstefolk med kakor. Hon är också entreprenör - nu ska hon starta en eskortfirma för rika människor.