S(C)HLAGER. Oavsett vad man tycker om den har alla en åsikt om Eurovisionsschlagern, och de flesta gillar en vinnare. Så vad gör man då om man är ett desperat parti som få känner till och färre bryr sig om  - jo, självklart försöker man koppla samman sina menlösa förslag med  Loreens seger i Baku.

Matlandsbygdsminister Erlandsson
Centerpartiet har gått ut med ett pressmeddelande som måste läsas ett par gånger innan man tror sina ögon. Under rubriken ”Eskil Erlandsson vill göra schlagerlandet till Matlandet” skriver man nämligen:
- Nu har vi chans att visa upp vår fantastiska matkultur för hela Europa. Turismen till Sverige ökar stadigt och det ger tusentals nya arbetstillfällen över hela landet. Turismens koppling till mat och svensk landsbygd är stor och nu får vi hela Europas ögon riktade mot Sverige tack vare Loreens fina insats. Detta måste vi ta vara på, säger Eskil Erlandsson.
Den (extremt) minnesgode vet att Matlandet Sverige är landsbygds- och äggminister Eskil Erlandssons (C) kampanj för att rädda sitt parti från undergången. Tanken är att Erlandsson genom att resa runt i landet och äta mat, gynna matindustrins lobbyister och verka för ökad spritproduktion på något outgrundligt sätt ska öka Centerns popularitet.

Vad har då Matlandet Sverige med Loreen att göra? Absolut ingenting alls. Det hela är såklart ett pinsamt försök från Centerpartiet att låta schlagervinsten ge uppmärksamhet och positiv PR till en förlorad sak.(Att de sedan verkar ha glömt att det inte direkt blev succé förra gången man försökte sig på schlager gör inte saken bättre, men roligare).

Med tanke på hur lite politik som Centerpartiet lyckas producera/vill skylta med kan vi nog vänta oss fler pressmeddelanden av detta slag i framtiden.  Det kommer inte vara någon ände på vilka positiva, men totalt orelaterade, saker som Centern kommer att försöka stråla sig i glansen av, som  t ex:
  • ”Eskil Erlandssson vill göra OS/VM/EM-guld/silver/brons/hedersam fjärdeplats-landet till Matlandet”
  • ”Eskil Erlandsson vill göra skatteåterbäringslandet till Matlandet”
  • ”Eskil Erlandsson vill göra tomtelandet till Matlandet”
  • ”Eskil Erlandsson vill göra hundvalpslandet till Matlandet”
  • ”Eskil Erlandsson vill göra Skara Sommarlandet till Matlandet”