Benjamin Dousa, Moderata Ungdomsförbundets ordförande, har besökt Luleå! Halleluja, en moderat har tagit sig utanför Stockholms innerstad. 

Tror ni att han har levererat svaret på Norrbottens utmaningar? Well. En intervju med MUF-ordföranden i tidningen NSD fick den här rubriken:


Vafan Dousa?

Dousa inleder intervjun starkt när han säger att han minsann driver en Norrbottensvänlig politik. Han hyllar flyget och dissar regeringens flygskatt.

– Det är stora avstånd i Norrbotten och att då höja bensin- och dieselskatten är skadligt.

Men när det kommer till att stötta landsbygden och öka inflyttningen till inlandskommuner sluts hans norrbottenshjärta snabbare än du kan säga “bensinskatt”.

– Det är fel att ta skattepengar från hårt arbetande människor och ge till andra bara för att de råkar vara födda eller bo på en viss plats. Vad är nästa steg? Att ge pengar till invandrare som bosätter sig i särskilt utsatta områden?

WOW. Var ska vi ens börja? Norrbottningar är inte hårt arbetande människor? Den som bor på landet måste helt enkelt sluta klaga på dålig service och kommunikationer. Är det så himla dåligt får de väl flytta?

– Det är bättre med lägre skatt på jobb och bensin och diesel. Men det behövs också en kulturell förflyttning. Människor på landsbygden måste bli öppna för att flytta dit jobben finns.
Så om marknaden inte räddar Överkalix och Övertorneå är det bara att flytta därifrån?
– Ja.

Och så var det med den saken.Uppdatering: NSD har nu ändrat rubriken till "Folk på landsbygden måste flytta", men vi vet ju alla vad han tänkte. "Lantisar" är inte direkt ovanligt i det moderata ordförrådet.