Liberala ungdomsförbundet är i full fart med att sila mygg och svälja kameler. I en debattartikel i UNT påstår de att det är stöld att alla svenska familjer får barnbidrag. Samtidigt står förbundet bakom fortsatt vinstjakt i välfärden och vill skrota lagen som förhindrar skatteflykt.

I artikeln menar de att svenska barnfamiljer har det alldeles för bra och att man skulle kunna spara upp till 19 miljarder kronor på att börja behovspröva barnbidraget.

Ja till vinstjakt!

I LUF:s handlingsprogram står det klart och tydligt att de unga liberalerna absolut inte vill ha någon som helst begränsning på miljardrullningen till privata välfärdsbolag. Bland annat skriver de att välfärden ska finansieras via skattsedeln men att den undantagsvis ska skötas i offentlig regi, det är privata utförare som ska göra det.

Detta trots att ungefär 90 miljarder av våra gemensamma skattemedel betalas ut årligen till privata företag. Mellan 2006-2014 beräknas privata vårdbolag ha plockat ut mellan 15-30 miljarder i vinster.

Vinster tagna av skattemedel avsedda för våra barn och gamla.

Ja till skatteflykt!

Går en vidare i LUF:s handlingsprogram och kommer till stycket om skatter blir en riktigt mörkrädd. Där hittar vi bland annat en punkt om att skrota lagen om skatteflykt. Detta vill de göra för att skydda den enskilde.

De enskilda de vill skydda är den rikaste procenten i samhället som inte gör rätt för sig här i Sverige.

Skatteverket räknar med att dessa individers skatteflykt berövar samhället på mellan 30-50 miljarder per år.

Jaga föräldrarna, gynna välfärdskapitaliserna och skattesmitarna

Bra jobbat Liberala ungdomsförbundet. Se till att jaga småbarnsfamiljerna i Sverige och håll välfärdskapitalisterna och skattesmitarna om ryggen. Med den politiken kommer både Jan Björklund och liberalerna att falla ur riksdagen så småningom.