FATTIGDOM. Moderaterna har dragit igång sin osmakligaste kampanj till dags datum. Syftet är ”att se utmaningarna och finna svaren som gör att barn i Sverige får bästa möjliga uppväxt”. Men Moderaterna tar inte ordet barnfattigdom i sin mun.


Moderaterna vill faktiskt inte
barnens föräldrars bästa
Kommunikatör för kampanjen är socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Så medan han talar om fattiga barns hemska uppväxtvillkor administrerar han utförsäkringen av deras föräldrar.

För nedskärningarna i ersättningen för arbetslösa och sjuka gör att barn hamnar i fattigdom. Efter över ett decennium av minskande barnfattigdom ser vi nu återigen en ökning, allt tack vare arbetslinjen.

Nu ska Moderaterna ”se utmaningarna och finna svaren”. Rädda Barnen, bland många andra, har redan sett utmaningarna och funnit svaren. Det behövs anständiga villkor, även för den som blivit sjuk eller blivit utan arbete. Vill vi inte ha se fattiga barn kan vi inte tillåta förekomsten av fattiga föräldrar. Så enkelt är det.

Problemet stavas arbetslinjen. Ska bli spännande att se om Moderaterna ser den utmaningen och vilka svar man i sådana fall finner.

För övrigt: I sitt kampanjmaterial efterlyser Moderaterna din åsikt, så ta dem på ordet. På deras hemsida finns en enkät, med öppna frågor och allt.

Rekommenderad läsning: