NO WILL. Vårdcentralen Serafen i centrala Stockholm såldes 2007 till en grupp läkare som jobbade där för 700 000 kronor. Efter det har turerna varit många där det gång på gång uppdagats att prislappen landstinget sålde den för var alldeles för låg (jämför för all del med kostnaden för en lägenhet i samma område). Tidigt år 2012 såldes Serafen ytterligare en gång - den här gången för 20 000 000 kronor till Capio, ett bolag ägt av riskkapitalbolagen Nordic capital och Apax.

Torbjörn Rosdahl, moderat och på grund av skandalen hårt kritiserat finanslandstingsråd, kom på den briljanta idén att försöka be Capio om lite mer pengar sådär i efterhand.

I onsdags rapporterade Capio att de inte tänker betala något till landstinget för Serafen. Torbjörn Rosdahl kommenterar händelsen i DN:
– Jag är inte helt förvånad, men jag hade hoppats att företaget skulle se good will-värdet i att betala
Vänta lite, va?
– Jag hade hoppats att företaget skulle se good will-värdet i att betala
För det första är det inte Capio som gjorde den största vinsten här, utan läkarna som köpte centralen för 700 000 kornor och sålde den för 20 miljoner. För det andra finns det nog ingen som i ärlighetens namn tror på good will hos riskkapitalister. Utom möjligen Torbjörn Rosdahl.

”Det var en väldigt tråkig julklapp, nu får vi lämna det här bakom oss”, säger han.


Vidare läsning: