Igår kväll besökte stockholmsmoderaterna Folkets Hus i Rinkeby för ett panelsamtal. Och det gick precis som en kan tänka sig att det ska göra när moderater träffar folk som bor i de områden som Moderaterna byggt nationella kampanjer på att snacka ner.

- Bra att ni är här och pratar om de här frågorna, märks att det är valår, sa Ilyas Hassan som besökte mötet.

Att ta med sig poliser som jobbar i området borde varit ett genidrag. Men, nej. När Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd och MUF-ordförande, fick berätta vad området behöver var hans viktigaste punkter fler övervakningskameror, hårdare straff och, såklart, fler poliser.

Men Aina var inte med på det moderattåget. Lokalpolisen Christoffer Bohman hade en annan bild av vad som behöver satsas på:

- Skolan, helt klart. Om vi inte lyckas i skolan kommer vi aldrig komma åt de problem som finns.

Det blir inte tydligare än så här. Moderater tror att allt som är fel i samhället kan bekämpas med hårdare tag medan de som ska stå för de hårdare tagen vet att det är förebyggande arbete som behövs. 

Rinkebyborna verkar inte varit helt imponerade av moderatpolitikernas besök, eller partiets senaste tunnelbanekampanj.

- Ta den där "Kniv i skolan? Bara på träslöjden" till exempel, det skickar helt fel signaler. Som att vi alla bär kniv i skolan? sade Hudde Abdi.

Toppmoderaten och oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr försvarade kampanjen med att den “inte riktade sig mot något speciellt område” för att sedan få en smash tillbaka av Hudde Abdi.

- Som ung person känner jag mig smutskastad och om jag inte har fel är det tre gånger så mycket brott på Östermalm men vi hör inget om kameror eller sådant där, sade han och rev ner applåder från resten av publiken.