Det är något med Moderaterna och att säga rasistiska saker vi valstugor. Senaste gången när de åkte fast var 2002 då Janne Josefsson med dold kamera lyckades fånga moderata gräsrötter som sa väldigt rasistiska saker. Såhär 12 år senare är det dags igen. Den här gången är det samarbete mellan olika P4-kanaler i mellansverige som har gjort samma sak. Vad de fick fram var häpnadsväckande och vidrigt. Först var det Jan Åbjörn, moderat kommunpolitiker i Bollnäs som sa följande:
Migrationsverket måste sortera vilka de ger uppehållstillstånd till. Vi får hit en massa drägg, som ramlar igenom. De ska hem, de ska inte va här.
Invandrare är människor, vissa är drägg och andra är det inte. Men alla som heter Jan Åbjörn och kandiderar för Moderaterna i Bollnäs är det däremot. Åbjörn är inte bara beredd att säga rasistiska saker för att bli vald, han är också en hycklare av episka proportioner:
Och när du hör dig själv säga det här i valstugan till en potentiell väljare, vad tänker du? – Jag tror inte att det är en reporter med dold mikrofon. Då skulle jag aldrig ha sagt det naturligtvis
Han är inte ledsen för vad han har sagt - han är ledsen för att han åkte fast. Att han först nekar till vad han sagt tills han blir konfronterad med inspelningen gör ynkedomen än större. Åbjörn är inte ensam. Moderaten Karl-Olof Tunelid från Hudiksvall har även han sina fingrar i den fördomsfulla syltburken. Tunelid står på 15:e plats till landstingsfullmäktige. Tunelids fall blev att han spred lögner om att invandrare får lyxbarnvagnar värde 12 000 kronor: 
Om man ser en sån där väldigt lyxig barnvagn, så är det i regel inte svenska föräldrar. De tycker att det är för mycket att köpa en barnvagn för tolv tusen. Men de här får de utav samhället. Men vi vanliga får inga barnvagnar.
Det stämmer självfallet inte och nu har bägge sparkats ut av partiet. Den borgerliga ledarsidan på Ljusnan kallar valstugeskandalen kallar det inträffade för en ”Moderat mardröm” eftersom den så tydligt påminner om de gamla moderaternas unkenhet. Nu får vi se om det blir fler moderata valstugeskandaler i detta val, annars lär det bli 2016.