För bara några dagar sedan skrev vi om inbördeskriget i Moderaterna i Jönköping. Fem partitoppar hoppade av och anklagade resten av moderatgruppen i kommunfullmäktige för trakasserier.

Nu avslöjar ETC Jönköping att det kanske inte är så synd om utbrytargruppen ändå. ETC har kommit över en två timmar lång ljudinspelning från ett internt partimöte där gruppen informeras om en hemlig chattgrupp där bland andra kommunalrådet Carin Berggren och två riksdagsledamöter deltagit.

Gruppen kallar sig för De Goda” och sina motståndare (alltså resten av Moderaterna i Jönköping) för “De Onda”. Syftet verkar vara att se till så att ”De Goda” tar makten över Moderaterna i Jönköping.

De har bland annat konspirerat om hur de ska ta över makten i Moderaternas lokala HBT-förbund, Öppna Moderaterna. En strategi har tydligen varit att utnyttja ungdomar som var aktiva i Moderata Ungdomsförbundet.

Falangstrider är inget nytt. det finns i alla partier på så gott som alla nivåer. Att den här falangen har startat en chattgrupp är inte heller särskilt förvånande. Men hur de pratar om sina partikamrater och kuppar till sig makt är något utöver det vanliga.

”Killen ska kölhalas”

Om en partikamrat som sitter i kommunfullmäktige skriver de:

”Vi ska ta honom efter valet. Han kommer att förstå att han passar i disken på sin Vietnamrestaurang eller vad det nu är han driver.”

Någon annan fyller på:

”Killen ska kölhalas”

ETC Jönköping förklarar kölhalning som ”en gammal bestraffningsmetod som oftast slutade med döden”.

De fem Moderater som hoppat av i protest mot ”trakasserier” är det uppenbarligen inte synd om. Läs mer om det här haveriet HÄR