FUCK-UP. Moderaterna twitterkanal visar idag på dubbelt misslyckande - dels en otrolig oförmåga att nyttja sociala medier, och dels - vilket är värre - total okunnighet i jämställdhetsfrågor.Något mycket märkligt pågår borta på det moderata partihögkvarteret - deras twitterkanal har flippat ur fullständigt. Det började i all enkelhet med att man spottade ur sig följande meddelande: Svaret låter inte dröja, här är ett axplock: Moderaterna svarar självfallet:
”Det är inget skämt. Utan i Mellanöstern och Östeuropa grattar man sina kvinnor 8 mars.”
En och annan reagerade självfallet över uttrycket sina kvinnor. I skrivande stund uppskattningsvis 400.
Rasmus Fleischer: ”Här i Sverige gratulerar vi ffs inte kvinnor på 8 mars. Känns som att nya moderaterna behöver skickas på integrationskurs.”
Marcus Nilsson gör sig också lustig: Moderaternas reaktion på detta? Att tacka för stödet genom att okommenterat retweeta det som något mycket klokt sagt - och dessutom instämma i att det var moderaterna som "gett våra kvinnor en dag" (det var Socialistinternationalen som instiftade dagen). Men den som tror att fyra steg av fuck-ups på raken hela historien misstar sig. Det kommer mer. Hampus Mannerheim undrar i all enkelhet vad moderaterna har för konkreta förslag, och får svaret:
”Per Schlingmann: Vi tar kampen för kvinnors frihet: http://bit.ly/bmZoQR
Mannerheim svarar:
”ett under av konkretion! Vilka är de "viktiga reformer" som Schlingmann vill göra?”
Vad gör då moderaterna? Jo, återigen väljer man att instämma i kritiken som något positivt som ska uppmärksammas, istället för att svara på frågan. Moderaterna frågar alltså på twitter sin egen partisekreterare vad man har för jämställdhetsreformer på gång. Sedan dess har det blivit stopp hos moderaterna. Någon twitteransvarig sitter gissningsvis på utvecklingssamtal. Uppdatering: Moderaterna skyller nu hela debaclet på en icke namngiven praktikant, men står på partiets officiella blogg fast vid att det där med gratulationer är i sin ordning. Rekommenderad läsning: