OSMIDIGT. Moderaterna har i ett enda slag lyckats stöta sig med ungefär hela organisationssverige efter sitt senaste uttalande. Enligt Dagens Arena ska moderaterna ha stoppat Forum Syd från att delta i den svenska FAO-kommitén med motiveringen att de är extrema och marxister.

Till saken hör att Forum Syd inte är en vanlig organisation, utan en paraplyorganisation med 177 medlemmar och innefattande några av de största ideella föreningarna i Sverige. Bland medlemmarna finns bland annat Rädda Barnen, RFSL, centerpartiets ungdomsförbund, IOGT-NTO, Plan Sverige med flera. Alla dessa är alltså enligt moderaterna del av en extrem och marxistisk organisation. Förutom det ska moderaterna dessutom ha passat på att ifrågasätta Svenska Kyrkan och naturskyddsföreningen, som tydligen också var vänstervridna organisationer.

Ovanpå det här verbala självmålet skriver moderaterna dessutom att det marxistiska Forum Syd bör bytas ut mot "exempelvis  nominerade från svensk dagligvaruhandel". Ett gäng matbutiker ska alltså ha bättre koll på en tryggad livsmedelsförsörjning i tredje världen än några av Sveriges främsta biståndsorganisationer.

Lycka till med att spinna bort det här, pressavdelningen. Hur går det förresten med era planer att bli det nya folkrörelsepartiet?