Efter morgonens presskonferens är det är dags att börja spekulera i vem som kommer bli Moderaternas nästa partiledare.

Moderaternas finansministerkandidat Ulf Kristersson är en av de hetaste på listan över Kinberg Batras efterträdare, men är han verkligen så där helylle som han ser ut?

Självklart inte, han är moderat.

Så vi rotade lite i arkivet och hittade ett axplock av hur Kristersson har ägnat hela sin politiska gärning åt att göra livet svårt för samhällets mest utsatta.

Allt började när han 2006 vann valet i Stockholm stad på att lova en jobbgaranti – alla som gick på socialbidrag skulle få jobb inom fem dagar. Efter valet, när han blivit socialborgarråd, meddelade han att något sådant hade han minsann aldrig sagt! Jobbgarantin ställdes in helt enkelt.

Som socialborgarråd har Kristersson även försvårat för socialbidragstagares bostadssituation. Om det skulle resultera i hemlöshet så var det lugnt, Kristerssons gäng hade lovat att fixa fram hundra lägenheter för hemlösa. Det blev noll lägenheter. 2010 konstaterade socialborgarrådet ödmjukt att han misslyckats med sitt mål om att halvera hemlösheten i Stockholm, eftersom att endast en av hundra hade fått en bostad.

Som den moderat han är tycker han självfallet även att ”låglönejobb” med 4000 kronor i månadslön är en bra idé och att nyanlända svenskar är bilbrännare.

En viktig detalj i Ulf Kristerssons bostadspolitiska historia är när han roffade åt sig en lägenhet som var avsedd för sjuka eller behövande kvinnor. När han blev konfronterad hade han lite svårt att försvara sig:

En sak är säker. Svenska folket får hålla hårt i hyreskontrakten om den här mannen blir statsministerkandidat i valet 2018.