I augusti förra året avslöjades att Stockholms skattebetalare köpt stödstrumpor för 6000 kronor paret. I avtalet med företaget Onemed fanns ingen tillräcklig reglering för vad materialet fick kosta, så priserna skenade iväg.

Två veckor in i september visade det sig att en politisk tjänsteman hos landstingsrådet Ella Bohlin (KD) visste om bristerna i avtalet redan i december 2015, men valde att inte göra något.

Det alliansstyrda landstinget försökte snabbt avsluta den dyra affären. Hälso- och sjukvårdsdirektören Barbro Naroskyin signerade ett nytt avtal med Onemed som garanterar företaget 450 miljoner kronor om året i tre år. (Istället för de 466 miljoner kronor det tidigare avtalet garanterat)

Vad hände sen?

Nu har förvaltningsrätten slagit fast att Naroskyin gick över sina befogenheter när hon ingick i avtalet.

Förvaltningsrättens dom innebär inga förändringar i avtalet, det kommer rulla på som tidigare. Allt som krävs är att beslutet tas igen, fast denna gång av politikerna i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd.

Men stockholmsalliansen lär inte jubla över att vi får en härlig chans att påminna stockholmarna om när de tvingades köpa strumpor för 6 lax.