DÅLIG STÄMNING. Idag utsågs moderaten Karin Enström till ny försvarsminister. Hon har arbetat med försvarsfrågor ett antal år, bland annat satt hon förra mandatperioden i försvarsutskottet. Följaktligen har hon också hunnit uttala sig en del i olika försvarsfrågor. Bland annat så sågade hon Jan Björklunds försvarspolitik vid fotknölarna efter att han i en artikel i Svd i maj 2010 förslagit att vi ska bestycka Gotland

Från vår kampanj ”Bestycka Gotland”
"Jan Björklund uttalar sig om försvaret i SvD idag. Han verkar ha missat de senaste två årens debatt och beslut i de här frågorna. Trist att se en partiledare i alliansen låtsas att det skulle vara mer eller mindre gratis att hålla fem mekaniserade brigader igång. Såvitt jag vet har FP i budgetarbetet inte drivit frågan om ökade anslag till försvaret i under den här mandatperioden. Trist att se en partiledare som inte tar ansvar för gemensamt fattade beslut"
Enström skriver alltså rent ut att vice statsminister Jan Björklund är okunnig i försvarsfrågor, men inte nog med det. Hon hävdar dessutom att han bedriver oseriös låtsasplitik när han i media kräver kräver starkt ökade anslag för att bland annat återinföra gotlandsbrigaden, samtidigt som han inte gör någonting för att få igenom det när han själv sitter vid förhandlingsbordet.

Verkar som att Jan Björklund inte har fått en ny vän i regeringen i och med Enströms tillträde. Precis som alla andra politiker som kan försvarspolitik har hon mött Björklunds förslag med en verbal facepalm. Tur att Björklund har andra vänner, Alliansfritt Sverige stödjer som bekant bestycka Gotland, och alla Björklunds krav. Öppna upp för kärnvapen i Sverige, 5000 militärer på Gotland, alla Gotllänningar ska militärtränas. Till kanonerna!

Vill du också stödja Björklunds konstiga förslag? Då kan du besöka vår kampanjsida www.bestyckagotland.se