1100 kronor i veckan. Det ska Johan Forsell, moderat riksdagsledamot och partiets talesperson i pensionsfrågor, leva på i ett experiment. Och plötsligt inser han att det är jobbigt att vara fattig.

Det är Sveriges Pensionärsförbund, SPF, som har utmanat riksdagsledamöter att leva på en fattigpensionärs inkomst under en veckas tid. Och den moderata riksdagsledamoten Forsell har tackat ja.

I en livesändning på Stockholmsmoderaternas facebooksida berättar han om utmaningen, hur det känns att behöva äta nudlar till lunch och att endast kunna spendera några hundralappar på sommarskor. Det jobbigaste under veckan har varit att behöva planera sin vardag bättre och att ge upp det sociala, eftersom att han inte kunnat äta middag eller lunch med vänner.

Men med ett leende erkänner han också att det är "lite kul” att se om han klarar budgeten. För till skillnad från riktiga fattigpensionärer kan han se det som en rolig grej. När veckan är över går han tillbaka till sin feta riksdagslön och fortsätta propagera för att sänka folks löner.

Lösningen: Jobba längre!

Vad har Johan Forsell lärt sig av att leva på minimum då?

Han tycker att Moderaterna ska tänka på det här när de utformar sin politik. Och han har insett att politiker måste bli bättre på att underlätta för de som har det tufft. Därför vill Moderaterna dubbla jobbskatteavdraget för den som väljer att jobba även efter pensionsålder,

Ja, ni läste rätt. Lösningen på låga pensioner är att vi helt enkelt inte ska gå i pension.

"Man kanske kan arbeta några timmar extra i veckan åtminstone. Då tror vi att om man känner att det faktiskt lönar sig, att man får ut någonting ekonomiskt av det så kan det vara värdefullt.”

Hälsa mormor som slitit ut ryggen i vården det. Eller morfar som jobbat tills fötterna gått sönder. De får väl ta ett extrajobb om pensionen tryter. Sluta gnäll, börja jobba.