Moderaternas samarbete med Sverigedemokraterna har fått nya konsekvenser. Under gårdagsmorgonen delade Södertäljemoderaterna en text från den rasistiska sidan Fria Tider på Twitter. Baserat på rubriken handlar texten troligtvis om hur höga bidrag invandrare kan få, till skillnad från Moderaterna vill vi inte ens ära Fria Tider med ökade besökarsiffror.

Skärmklipp 2017-03-28 08.29.15.png

Tweeten plockades efter några timmar bort från Twitter och Södertäljemoderaterna bad om ursäkt.


De påstår alltså att de ”råkade” länka till artikeln och citera Fria Tider i tweeten. Och inte märka att de gjort ett misstag förrän de blev ifrågasatta flera timmar senare. Det låter minst sagt suspekt.

Men oavsett om det var ett misstag eller ej - på Moderaternas partikansli i Södertälje har någon inte bara läst Fria Tider utan också trott på vad de skriver och spridit de rasistiska lögnerna vidare.

Fria Tider är en rasistisk hemsida som sprider lögner som ”nyheter” med syfte att peka ut utrikesfödda och migrationen som ett hot mot Sverige. Det är inget Moderaterna bör vilja bli ihopkopplade med alltså. 

Sverigedemokraterna och deras nätsoldater släpps längre in i värmen för varje dag som går. Varje moderat med lite heder kvar borde fundera på att lämna nu.