LÖN. Få saker är så roande som när Fredrik Reinfeldt blottar sprickor i Alliansen och säger emot sin egen politik. Idag lyckas han med båda dessa - på samma dag! Det är lönerna och ungdomsarbetslösheten som är i fokus. Nu offentliggör borgerliga DN regeringssplittringen som ett faktum:
Sprickan om ungdomsarbetslösheten är total i regeringen. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) uppmanar moderata politiker i landets 100 största kommuner att säga nej till förslaget från Jan Björklund (FP) att skapa särskilda ungdomsjobb till 75 procent av ingångslönen.
Reinfeldt vill inte sänka löner, säger han. Men stämmer det?
Moderaterna centralt förordar inte lönesänkningar. Vi förordar högre löner och andra metoder för att sänka trösklar för grupper som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Reinfeldt till DN.
Exempel på när Moderaterna "inte har velat sänka löner" finns givetvis.

Avslutningsvis medger också Reinfeldt att den politik som förts ändå syftar till att faktiskt sänka löner:
Jag tror helt enkelt inte på den här idén med att sänka löner. I så fall så borde vi redan ha sett detta eftersom vi kraftigt har sänkt kostnaderna.
Sänkt kostnaderna = sänkt lönerna.

Så här: Fredrik Reinfeldt vill absolut inte sänka löner. Om det är någon som ska ha hand om lönepolitik så är det fackliga ombudsmän. Och någon sådan är inte Fredrik Reinfeldt.Och tacka fan för det.

För ytterligare läsning rekommenderas LO-TCO:s sammanställning av alla löntagarfientliga reformer som regeringen har pressat ur sig under åren vid makten.