JOBB? Det skulle ge tiotusentals nya jobb. Det gjorde det inte. Dagens Nyheter:
En kostsam och ineffektiv miljardreform som inte har skapat några mätbara jobb. Den slutsatsen kan man dra om den halverade arbets­givaravgiften för unga. Hotell- och restaurang­näringen har tjänat mest på reformen, visar exklusiva siffror som DN har tagit fram.

[…]

Det var fortsättningen på en sänkning som gjordes redan 2007. Tanken var att stimulera arbetsgivare att anställa flera ungdomar.

Och kostnaden för reformen har svällt. Hittills har den kostat 51,5 miljarder kronor, i regeringens budget har man räknat med 48,9 miljarder kronor.

Regeringens jobbpolitik består av skattesänkningar, privatiseringar och sänkta arbetsgivaravgifter - som enligt Moderaternas sista budget i opposition 2006 skulle skapa ”kanske en halv miljon fler nya jobb redan på kort sikt”. Bara vid simuleringar ger jobbskatteavdragen jobb - vid regeringens egna utredningar kan inte effekten styrkas. Privatiseringarna i välfärden skulle ge 50 000 nya jobb lovade Moderaterna. Trots den största privatiseringsvågen av välfärd något västland sett dröjer jobben.

Och nu visar det sig att sänkt arbetsgivaravgift inte fungerar så väl.

Regeringen kommer nog prata en hel del om RUT och krogmoms framöver.