Den kontroversielle moderatpolitikern Tapani Juntunen har bytt parti. Juntunen fick stor uppmärksamhet när han år 2015 skrev en debattartikel i rappformat. Rappmoderaten, som beskriver sig som “konservativ homonationalist” väljer nu att lämna sina uppdrag i bland annat Skärholmens stadsdelsnämnd och kommer att rösta på Sverigedemokraterna istället.

– Jag har inte varit särskilt nöjd med Moderaternas migrationspolitik och har varit en besvärlig medlem på olika sätt. Nu kände jag att inte kommer längre, så då är det lika bra att lägga ner, säger Tapani Juntunen till lokaltidningen Södra sidan.

"Shoo bree, vänstern höjer skatten,
du borde också bli snee
Kanske keff att det är så
Man måste jobba för den para
Inte softa bara
Man måste plugga och drilla
Inte bara chilla"
Tapani Juntunen, 2015

Lite som Sebbe Staxx väljer också Juntunen att lämna rapplivet bakom sig, men som alla vet kan karriären i SD lätt bli lite gangsta på andra sätt.

Det är inte direkt någon överraskning att Juntunen sympatiserar med SD, Alliansfritt skrev om hans SD-flört redan i somras. Moderaternas taktik att närma sig SD för att locka väljare skiter sig uppenbarligen på alla håll. Opinionen går utför och inte ens moderata företrädare nöjer sig med kopian när de kan få originalet.

Vad händer med moderat-rapen?

Vem rappar om arbetslinjen när Juntunen har blivit sverigedemokrat? Ska SD byta Ultima Thule mot sverigevänlig hiphop? Så många frågor.

Tack och lov hittade vi Gävlemoderaternas hemliga rappvideo i arkivet. Tills nya moderata rapptalanger dyker upp får vi nöja oss med denna på repeat.