Moderata ungdomsförbundet har gjort det igen. Mitt i brinnande budgettider tar de tag i samhällsproblemen som alla andra missar – varje människas rätt att supa på en båt.

Det är tidningen Båtliv som rapporterar att MUF vill att promillegränsen för sjöfylleri höjs. Vilket MUF självklart sprider från sitt twitterkonto.

Klart man ska få ta sig en pilsner på båten. Att dödsfallen till havs där alkohol är inblandat minskar kan ju inte alls ha något med den hårdare promillegränsen att göra. Och om det har det så är det ju inte ungmoderaternas problem, de vill ju bara kunna kröka på lyxyachten.

MUF är inte direkt kända för sitt goda omdöme när det gäller varken kommunikation eller politik. Det senaste året har ungmoderaterna snarare fyllt sina dagar med geniala kampanjer om att Alliansen borde ”sänka” regeringen.

Politikutveckling är helt enkelt inte MUFarnas starkaste egenskap. För varje dag som går blir det snarare tydligare att det moderata ungdomsförbundet egentligen bara består av ett gäng Lars Beckman juniors.