TVETYDIGT. Riksdagsledamot Staffan Danielsson (C) är arg för att SR:s humorprogram Tankesmedjan klumpat ihop honom med Anders Behring Breivik, och det kan man ju förstå. Det är hemskt ofint att klumpa ihop sina politiska motståndare med Breivik, det förpestar det politiska samtalet och är ett fult knep att ta till i debatten.

Har inget med Breivik att göra.
Det skulle självfallet Staffan Danielsson själv aldrig göra. Eller vänta nu…
Man ska vara lite varsam med ord, inte minst i dessa förvridna terrortider. […]

Galningen Breviks djävulskt onda massmord på barn och ungdomar på en ö tillhör samma ensidigt fundamentalistiska fanatism, fast på andra ytterlighetskanten. […]

Men även i den svenska inrikespolitiska debatten behöver vi tänka över hur vi formulerar oss. Det begås säkert misstag i stridens hetta från olika håll, men jag vill i denna artikel vädja till en internetsajt som kritiserar Alliansen att byta namn. […]

Denna ledande rödgröna oppositionsblogg heter alltså sedan 2005 "Alliansfritt Sverige". Jag tycker att namnet är rent obehagligt och ger fullständigt onödiga och allvarliga associationer.
Citatet ovan kommer från en artikel skriven av ingen mindre än Staffan Danielsson själv, riktad mot vår blogg. När han buntar ihop oss med massmördare, självmordsbombare och terrorister är det bara att garva, vilket är exakt vad Danielsson bör göra när Tankesmedjan driver med honom.

Men innan man upprörs över att folk tar till aparta liknelser med massmördare bör man kanske, tja, låta bli att göra det själv.