En moderat kommunpolitiker har skrivit en insändare. Och det är precis lika hemskt som en kan förvänta sig. Eike Jünke (M) påstår i en insändare till Borås Tidning att ”invandrartjejer” inte duschar av sig innan de badar på det kommunala badhuset.

”Invandrartjejerna i sina ”svarta pyjamasar” som baddräkt är så välkomna för mig, likaså killarna. Men våra svenska regler när det gäller kroppshygien ska gälla. Tjejer som vägrar tvätta underlivet före nyttjande av simbassängen har inget där att göra, samma sak gäller killarna. Att påstå att man är blyg inför lika kön hör inte hemma i Sverige.”

Ja. Det här är på riktigt.

Hela insändaren, och speciellt det här utdraget, osar av rasism. Och en fascinerande bild av svenskhet. Den som inte vill visa sig naken för folk av samma kön hör inte hemma i Sverige, för det vet ju alla - den som är född i Sverige älskar att duscha med andra.

Hur Jünke vet vad som pågår, eller inte pågår, i damernas omklädningsrum förklarar han aldrig. Är det bara en känsla han har? Eller har han kanske frågat folk på väg in i badhuset hur det står till med intimhygienen?

Vi vill nog inte veta.

Vad vi däremot vill veta är hur i helvete Moderaterna kan tillåta en person som Eike Jünke att representera dem.

Ulrik Nilsson, Moderaternas gruppledare i Borås kommunfullmäktige, har inte funderat över hur partiet ska agera mot Jünke. Men han ska fråga Jünke vilken avsikt han hade med det han skrev.

Kom igen. Här har ni chansen att visa att det finns en skillnad mellan hur Moderaterna och Sverigedemokraterna hanterar företrädare som skriver rasistiska insändare. Ta den.