​I söndagens avsnitt av Agenda slog Elisabeth Svantesson, Moderaternas finansministerkandidat, rekord i tydlighet.

Under rubriken ”M närmande mot SD” blev Svantesson intervjuad om partiets  allt tuffare invandringspolitik och hennes förslag om att regeringen borde ”redovisa kostnaderna för invandringen”, eller som vi kallar det, en budget.

”Problemet är väl inte att vi pratar om problem, utan att problemet är att det finns så många problem som måste lösas”

Hon konstaterar att problemet är att samhället har problem, inte att hon sprider en konspiratorisk bild av att kostnaderna för invandring skenar.

”Om jag åker Vasaloppet och skidan går av, då har jag problem och de är de problemen som man måste lösa”

Jämförde Svantesson Sverige med en trasig skida i Vasaloppet? Okej.

”Man kanske inte kan prata om två saker samtidigt”

Att jobba som politiker är ett arbete som kräver multitasking. Om Svantesson inte kan tänka på två saker samtidigt borde hon kanske byta jobb. Förslagsvis inte bli finansminister.

”Men vårt problem i Sverige har inte varit att vi har pratat för mycket om problem, vårt problem är att vi har låtit bli att prata om problem och inte haft lösningar”

Det här var ju ett fint sätt att kopiera fascisternas lögner om att vi inte pratat om någonting innan Jimmie Åkesson kom och vågade ”berätta sanningen”. Men det är ju skönt att Moderaterna äntligen har förstått att deras utförsäkringar, rikemansbidrag och sänkta löner inte kommer lösa Sveriges​ problem.