Idag fällde Sverigedemokraterna i Gävle den styrande Alliansens budget. Så går det när man försöker stödja sig på ett maktgalet parti.

För bara ett år sedan fällde Sverigedemokraterna och Alliansen tillsammans det rödgröna styrets budget. Det resulterade i att de rödgröna avgick och Alliansen tog över makten. (De ville bland annat satsa mer på papperskorgar)

Med siffrorna 30-27 i kommunfullmäktige är de rödgröna dock fortfarande största minoritet, vilket innebär att Alliansen behövde aktivt stöd av Sverigedemokraterna vid varje omröstning för att få igenom någonting alls. Något som var sanktionerat av partiledningen.

Inte för att vara den som är den, men... Vi var många som fucking told you so.

Två val

Under dagens budgetomröstning hade Gävlealliansen ett val - att ge Sverigedemokraterna mer inflytande genom att rösta på deras tilläggsyrkanden och på så sätt få igenom sin egen budget, eller att sätta ner foten mot SD och riskera att förlora budgetomröstningen.

De ska på något vänster ändå ha heder för att de valde det sistnämnda.

Men precis när vi är på väg att ge dem lite credd mitt i all idioti dyker den här tjommen upp:

Att lägga ner sina röster är dock det exakt motsatta mot att stödja någons budget.

Nej, Lars. Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna röstade på sin egen budget. Det är inte deras fel att Alliansen valt att styra med stöd av Sverigedemokraterna. Nu förlorade ni deras stöd eftersom att ni inte ville ge dem den makten de krävde - då faller er budget.

DET ÄR DÄRFÖR DET ÄR EN DUM IDÉ ATT STYRA MED STÖD AV SVERIGEDEMOKRATERNA.

Vi tar det en gång för alla (och lyssna noga nu Anna): Sverigedemokraterna vill ha makt mer än allt annat. De kommer aldrig ge bort sina röster gratis. Aldrig.