Den liberala tankesmedjan Timbro nådde idag peak 1800-tal genom att på Aftonbladets debattsida föreslå att arbetare inte ska ha rätt till semester. Detta är inte första gången Timbro föreslår detta: 2011 föreslog den tidigare idépolitisk chef på Timbro att semesterlagen bör avskaffas. Nu är förslaget tillbaka igen med ny kraft, men tyvärr inte med mindre galenskap.

I artikeln föreslår de att avskaffa semesterlagen och istället göra det möjligt att byta ut dem mot högre lön. Timbroskribenterna Siri Steijer och Dennis Avorin beskriver i rapporten som debattartikeln är baserad på semestern som “ett tvång”:

”De 25 lagstadgade semesterdagarna, som i praktiken tvingas på de anställda, hindrar flexibilitet i arbetet för såväl anställda som arbetsgivare.”

Tvingas på de anställda? Semester är till för att man ska orka jobba alla andra dagar, för att orka arbeta till pensionen och för att människor ska kunna ha ett liv utanför sitt arbete.

Denna debattartikel från Timbro visar tydligt den verklighetsfrånvänd bubbla Timbromänniskorna lever i, där alla älskar sitt arbete och pengar alltid går över allt annat. Vi  måste bevara Arbetarrörelsens vinster, och inte låta Timbro föra oss tillbaka till 1800-talet,