OBSTRUKTION. Nyheter 24 har försökt få svar på ett par enkla frågor om Carema och relationen till Moderaterna. De lyckas inte då toppmoderaterna de har kontaktat helt enkelt vägrar att svara. Det är självklart deras rätt att inte svara men vi alla blir ju så fasligt nyfikna då.

Artikeln kan sammanfattas i tre punkter:
  • Partisekreterare Sofia Arkelsten vägrar att svara på frågor rörande kopplingarna mellan Moderaterna och Carema. Men hennes pressekreterare tackar för visat intresse.
  • Caremas krishanterare Henry Sténsson som också är Moderaterns distriktsordförande i Stockholm vägrar att svara på om dessa två oförenliga uppdrag är förenliga. Men han låter hälsa att han också jobbar för andra företag.
  • Filippa Reinfeldt, som ansvarar för landstingets sjukvård i Stockholm, svarar inte på frågor om hennes reklam för Caremas vårdcentraler och hennes eventuella kopplingar till Carema. Eller hon ger ett svar som inte besvarar en enda av de frågor som Nyheter 24 faktiskt ställer:
1. Filippa Reinfeldt har medverkat till att ge bra PR för Carema vid invigningar av vårdcentraler i maj 2009. Hur ser ni på hennes medverkan med tanke på avslöjanden om olika missförhållanden inom Carema Care?

2. Hur ser Filippa Reinfeldt på att hon räknas som ett "affischnamn" för Carema? med tanke på att Carema sjukvård och Carema care har samma ägare?

3. Tror Filippa Reinfeldt att det här kan skada hennes förtroende då hon anses som ett "affischnamn"?

4. Hur ser Filipa Reinfeldts på hennes medverkan vid invigningar i efterhand nu när skandalerna i Carema Care avslöjats?

5. Hur kommer Filippa Reinfeldt att förhålla sig till Carema i stort, framöver med tanke på att hon har blivit anklagad för att vara Carema Sjukvårds "affischnamn" då de två har samma ägare?

6. Kan väljarna lita på att det inte kommer fram några som helst otillbörliga kopplingar mellan Filippa Reinfeldt och Carema i framtiden?
Så partisekreteraren, landstingsrådet och partidistriktets ordförande vägrar att svara på de enkla frågor som ställs av Nyheter 24. Det får en onekligen att tro att det ligger en hel kennel begraven här.

Men vet vi att Carema donerar pengar till Moderaterna? Såvitt vi vet ger Carema inga pengar till Moderaterna och Moderaternas standardtalepunkt är att de inte tar mot pengar från organisationer. Men stämmer det? Näppeligen:
Så om de far med osanning om detta varför skulle de då tala sanning om donationer från Carema? Särskilt när de vägrar svara på en raka frågor och att det redan finns etablerat att Moderaterna och Carema har intima band:
Är det ett moderat välfärdsindustriellt komplex vi ser? Ett komplex där kopplingarna mellan Moderaterna och den skattefinansirande välfärdsindustrin blir allt tydligare. Sedan 2006 har den privata vårdindustrin fått mycket förmånliga villkor av Moderaterna då partiet rev upp stopplagen och införde LOV. Och det är redan etablerat att Moderaterna har tagit mot pengar av organisationer och faktiskt gjort vad dessa har önskat. Det finns med andra ord prejudikat. Det luktar helt enkelt kissblöja om allt detta.