Lördagskvällar den här tiden på året har något väldigt speciellt över sig. Under 1,5 timme parkerar sig hela Sverige i soffan med chipsskålen och recenserar låtar, klänningar och inte minst mellanakter. Eller om en är höger: skriker sig hes.

Att programledaren Gina Dirawi lurade artisten Frans att han skulle få en hälsning från Zlatan gick inte hem hos Kristdemokraternas partiledare. Det är fint att se att någon står upp för den lilla människan.

Kristdemokraternas ungdomsförbunds ordförande påpekar det som ingen annan märkte, i slutet av årets mest omtalade mellanakt bytte artisterna ut orden ”i norden” mot “på jorden” i nationalsången.

Under den fantastiska hashtagen #kduschlager hittade vi även Kristdemokraternas kommunalråd i Solna som var upprörd. Nationalsången borde sjungas varje lördagskväll på bästa sändningstid, med rätt text minsann!

Att Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer, Jon-Henrik Fjällgren, en liten pojke och något som liknade en PRO-kör i sitt medley av nationalsången och svenska folkvisor ändrade lite i texten blev helt enkelt för mycket för vissa.

Ytterligare ett bekymrat kristdemokratiskt kommunalråd. Den här gången från Lidingö!

Men inget överdrivet missnöje är komplett utan Hanif Bali, riksdagsledamot och twitterpajas. Han tror tydligen inte på konspirationsteorier, förutom den om att SVT sätter upp en mellanakt om att alla ska vara välkomna i Sverige för att rentvå Gina Dirawi från rykten om att hon uttryckt antisemitism.